Hoe word je een installateur van zonnepanelen?

een installateur van zonnepanelen

Om zonnepaneleninstallateur te worden, heb je waarschijnlijk minimaal een middelbareschooldiploma nodig. Veel scholen voor beroepsonderwijs bieden lessen aan die u kunnen helpen bij de voorbereiding op de baan. U moet weten hoeveel elektriciteit u regelmatig verbruikt, op basis van de energierekening, zodat uw leverancier van zonne-energie uw systeem de juiste maat kan geven. Dit heeft invloed op uw totale prijs en energieopbrengst.

installateur zonnepanelen Schijf

Het installeren van zonnepanelen is een complex proces dat uit meerdere stappen bestaat. Sommige aspecten van het werk kosten meer tijd dan andere. Het verkrijgen van een vergunning en het regelen van inspecties kan bijvoorbeeld maanden toevoegen aan de totale installatietijd. Op dezelfde manier kan de aankoop en levering van apparatuur een installatie vertragen.

Het kiezen van een zonne-installatiebedrijf dat trots is op zijn werk is essentieel om een naadloze ervaring te garanderen. Zoek naar een bedrijf met ervaring, een staat van dienst op het gebied van klanttevredenheid en uitgebreide garanties. Je moet ook letten op de manier waarop een zonne-installatiebedrijf met klanten communiceert. Snelle, duidelijke communicatie en de bereidheid om vragen en zorgen te beantwoorden zijn belangrijke indicatoren van een goed geleid bedrijf.

Hoe word je een installateur van zonnepanelen?

Na een eerste locatiebeoordeling ontwerpt de installateur uw systeem op maat op basis van uw energiebehoeften en daktype. Zij selecteren vervolgens de apparatuur en bestellen deze, inclusief het door u gekozen paneeltype, montagesysteem en omvormer (die de binnenkomende zonne-energie omzet in bruikbare wisselstroom). Vervolgens plannen ze uw installatiedatum.

Het verlenen van vergunningen kan een van de meest tijdrovende onderdelen van een zonne-installatie zijn, vooral voor particuliere klanten. Hiervoor moeten plannen worden ingediend voor de opstelling van de zonnepanelen op uw dak, evenals gedetailleerde elektrische specificaties voor elk onderdeel. Meestal gaat het ook om een dakinspectie en een inspectie van het elektriciteitsnet. Het is belangrijk om te werken met een installateur die bekend is met de vergunningsprocedure in uw regio. Veel bedrijven verzorgen de vergunningsaanvraag voor hun klanten en nemen de kosten op in hun totale installatieoffertes.

Normaal gesproken moet de aanvraag voor een zonnevergunning worden ingediend bij uw stadsplanningsbureau of elektriciteitsbedrijf als onderdeel van een nieuwbouw-/wijzigingsaanvraag. Het moet door het bureau worden beoordeeld om te verifiëren dat het zonne-energieproject voldoet aan de bouwvoorschriften en brandveiligheidseisen. Sommige steden bieden een gestroomlijnd vergunningsproces voor zonne-energiesystemen op daken van minder dan 10 kilowatt. Als alternatief kan het systeem op een legale accessoirestructuur worden geïnstalleerd.

Het zonne-energiebedrijf zal met u samenwerken om uw systeem te ontwerpen, het goedgekeurd te krijgen en vervolgens zullen hun werknemers de installatie uitvoeren. In sommige gevallen moeten ze mogelijk extra werkzaamheden uitvoeren voordat ze de zonnepanelen installeren, zoals een dakreparatie of elektrische upgrades.

De apparatuur die nodig is om het eigenlijke installatieproces voor zonne-energie te voltooien, omvat heimachines en stellingsystemen. Deze heimachines zijn ontworpen om te voldoen aan de gespecialiseerde eisen van installatielocaties voor zonneparken, en zijn gebouwd voor het doorzagen van zware materialen zoals steen, klei en kasseien.

De stellingsystemen zijn vervaardigd uit staal en aluminium en zijn voorzien van montagerails die aan de heimachines kunnen worden bevestigd. De stellingsystemen kunnen ook met behulp van een kraan op daken worden geïnstalleerd. Extra uitrusting die nodig is voor de installatie van de zonnepanelen omvat een vierkantgereedschap, waterpas en meetlint voor het dak, plus een ladder, verlengsnoeren en veiligheidsuitrusting. Andere gereedschappen zijn een belangrijk onderdeel in het veld, zoals EMT-buisbuigers en -snijders.

Als u toestemming krijgt voordat het project start, wordt geïnspecteerd na de installatie en vervolgens toestemming krijgt om elektriciteit te gaan produceren, kan dit weken of maanden toevoegen aan de tijd die nodig is om zonnepanelen operationeel te krijgen. Dit is een van de redenen dat het kiezen van een lokaal zonne-energiebedrijf met de beste beoordelingen uw eerste stap zou moeten zijn voordat u verder gaat met een project.

Zodra u uw bedrijf heeft geselecteerd, voeren zij een locatiebeoordeling bij uw huis uit om uw dak en dakspanten te beoordelen op zonne-energiebestendigheid. Ze ontwerpen ook uw systeem en bestellen de apparatuur die u nodig heeft, inclusief het stellingsysteem, uw zonnepanelen en een omvormer (die binnenkomende gelijkstroom omzet in wisselstroom).

Uw installateur kan gebruik maken van interne installateurs of onderaannemers om het installatieproces te voltooien. Zorg ervoor dat u bedrijven vraagt naar hun uitbestedingsbeleid wanneer u een installateur van zonnepanelen kiest, aangezien sommige onderaannemers niet hetzelfde niveau van verantwoordelijkheid of toewijding aan klantenservice hebben. Selecteer indien mogelijk een intern installatieteam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *