Veelgestelde vragen – Geven infraroodpanelen tijdens gebruik geuren af?

Geven infraroodpanelen tijdens gebruik geuren af

Als u overweegt om over te stappen op infraroodpanelen (IR) als uw belangrijkste verwarmingsoplossing of misschien uw huidige radiatoren te vervangen, heeft u waarschijnlijk enkele vragen. Je bent niet alleen; Veel mensen staan sceptisch tegenover deze innovatieve verwarmingstechnologie en wat deze voor hun huis kan betekenen. Daarom hebben we deze handige FAQ samengesteld om een aantal van de meest voorkomende vragen over IR-panelen te helpen beantwoorden en wat ze voor uw ruimte kunnen doen.

De infraroodstralen die de heater afgeeft zijn vergelijkbaar met de warmte die u voelt als u op een mooie dag in de zon staat, maar dan zonder de UV-straling. Hierdoor zijn ze 100% veilig in gebruik en is er geen risico op huidverbranding. Dit betekent dat u in alle rust kunt ontspannen, wetende dat uw gezin en huisdieren ook veilig zullen zijn.

infraroodpanelen

Wanneer je een infraroodpaneel gebruikt als bijverwarming profiteer je direct van de warmtestraling. Ook als een hoofdverwarming is deze manier van verwarmen zeer geschikt. Zeker in een huis dat goed geïsoleerd is. Je kunt dan met een minimaal verbruik zuinig verwarmen op stroom zonder dat jij een dure warmtepomp hoeft te kopen.

IR-paneelverwarmers produceren tijdens het gebruik geen onaangename geuren en u hoeft zich geen zorgen te maken dat er dampen of gassen vrijkomen. Dit komt omdat ze niet werken door de lucht te koken, maar in plaats daarvan infraroodstralen uitzenden die direct worden geabsorbeerd door objecten en oppervlakken in uw kamer.

Veelgestelde vragen – Geven infraroodpanelen tijdens gebruik geuren af?

Omdat deze stralen worden geabsorbeerd door de voorwerpen in uw kamer, verwarmen ze deze onmiddellijk en wordt deze stralingswarmte weer aan de lucht afgegeven. Dit zorgt ervoor dat de lucht behaaglijk en comfortabel aanvoelt om in te staan, wat veel aangenamer is dan het droge, warme gevoel van conventionele convectieverwarming.

Infraroodstralers veroorzaken ook geen condensatie, wat een probleem is dat gepaard gaat met sommige vormen van traditionele verwarming. Dit komt omdat ze de temperatuur van de lucht niet veranderen, maar in plaats daarvan de objecten in uw kamer verwarmen, inclusief meubels en vloeren. Hierdoor houdt u uw huis droger, voorkomt u de groei van schimmel en vocht en verbetert u zelfs uw bloedcirculatie.

Tenslotte, omdat IR-verwarming niet gebaseerd is op de opwarming van de lucht in uw huis, kost de werking ervan veel minder energie. Dit kan u geld besparen op uw elektriciteitsrekening, vooral als u ervoor kiest om slimme IR-panelen zoals die van AENO te installeren. Hiermee kunt u uw verwarmingsverbruik op afstand beheren met een smartphone-app en ervoor zorgen dat de panelen alleen worden ingeschakeld als u in de kamer bent.

Infraroodverwarmingspanelen zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een schone, groene en efficiënte manier om hun huis te verwarmen. Ze zijn een geweldig alternatief voor traditionele convectieverwarming en kunnen worden gebruikt in combinatie met andere soorten verwarmingstoestellen, of als vervanging daarvoor. Als u geïnteresseerd bent om over te stappen op IR, neem dan vandaag nog contact op met een van onze HIES-geaccrediteerde installateurs. Zij staan voor u klaar met deskundig advies, een vrijblijvende offerte en kunnen uw nieuwe IR-verwarmingssysteem binnen een dag installeren. Door hier uw postcode in te vullen, kunt u uw dichtstbijzijnde installateur vinden. Als alternatief kunt u bij ons een online offerte aanvragen. We nemen binnenkort contact met u op om uw opties te bespreken en een startdatum te reserveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *